Algemene voorwaarden

Bed & Breakfast “Heerlijck Gastvrij” hanteert onderstaande algemene voorwaarden op alle gasten van Bed & Breakfast “Heerlijck Gastvrij” Deze zijn van kracht vanaf het moment van reservering tot en met het verblijf in onze B&B.

Definities:

Eigenaar: Rianne Obbink-van Bree

Beheerder: vervanger bij afwezigheid van de eigenaar

Gast: hoofdgast en medegasten die in de Bed & Breakfast verblijven

Algemeen

 1. De hoofdgast dient 18 jaar of ouder te zijn, is verantwoordelijk voor zijn of haar medegasten, moet een vaste woon – of verblijfplaats hebben en een geldig identiteitsbewijs bij zich hebben.
 2. De prijzen zijn inclusief btw, thee, koffie, gebruik van de minibar, water, elektriciteit en eindschoonmaak. Gasten kiezen bij hte boeken of ze een verblijf met of zonder ontbijt wensen.
 3. Onze Bed & Breakfast is helaas niet geschikt voor mensen in een rolstoel.
 4. Onze kamers zijn geschikt voor een maximale bezetting van twee personen.
 5. Wij gunnen onze gasten een onbezorgd verblijf. Wij dragen echter geen verantwoordelijkheid voor verlies, diefstal, ongelukken, persoonlijke blessures, medische kosten of schade aan goederen veroorzaakt door persoonlijke onoplettendheid of door omstandigheden buiten ons bereik. Alle risico’s met betrekking tot een verblijf in Bed & Breakfast “Heerlijck Gastvrij” zijn voor rekening van de gebruikers.
 6. Uiteraard verwachten we dat onze gasten eventuele beschadigingen, vermissingen bij ons melden. Eventuele kosten worden in rekening gebracht. Beschadigingen en vermissingen van roerende en onroerende goederen van de eigenaar dienen door de gebruikers onmiddellijk te worden gemeld en vergoed aan de eigenaar.
 7. Bed & Breakfast “Heerlijck Gastvrij” is niet aansprakelijk voor storingen in en om de accommodatie zoals uitval van stroom, wifi, watervoorzieningen en technische installaties.
 8. We verwachten dat onze gasten instructies van de eigenaar of beheerder opvolgen.
 9. De eigenaar of beheerder kan gasten, bij overtreding van deze Algemene Voorwaarden en bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang de toegang tot Bed & Breakfast “Heerlijck Gastvrij”  ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van de verblijfskosten.
 10. De administratie van de eigenaar is bepalend bij onderling meningsverschil tenzij de gast het tegendeel kan bewijzen.
 11. We verwachten dat gasten van Bed & Breakfast “Heerlijck Gastvrij”  zich houden aan de huisregels en de algemene voorwaarden.
 12. Bij geschillen zijn alle (juridische) kosten voor rekening van de gebruikers.

Reservering en bevestiging

 1. De huurovereenkomst kan telefonisch, per e-mail, via onze website of via Bed and Breakfast Nederland worden aangegaan.
 2. Na ontvangst van een reserveringsverzoek stuurt Bed & Breakfast “Heerlijck Gastvrij” een bevestiging (mits de kamer beschikbaar is) en is de reservering definitief.
 3. Voor het reserveren van een verblijf in Bed & Breakfast “Heerlijck Gastvrij” worden geen extra kosten in rekening gebracht.
 4. Op onze reserveringsbevestigingen wordt verwezen naar deze Algemene Voorwaarden.

Betaling particulieren

 1. De verblijfskosten in Bed & Breakfast “Heerlijck Gastvrij” dienen bij check-out contant of per pin te worden voldaan.
 2. De eigenaar kan in overleg met de gast van deze voorwaarden afwijken.

Annulering en niet komen zonder annulering

 1. Indien u onverhoopt niet in staat bent om de aangegane huurovereenkomst na te komen, dient u dit zo spoedig mogelijk bij ons te melden zodat wij de daardoor vrijgevallen datum alsnog aan derden kunnen aanbieden.
 2. Bij annulering en niet komen opdagen betaalt de gast een vergoeding aan de eigenaar. Bij annulering van de reservering gelden de volgende voorwaarden:
 3. Bij annulering 2 weken of eerder voor de aankomstdatum; geen kosten.
 4. Bij annulering van 14 dagen tot 6 dagen voor de aankomstdatum; 25% van het boekingsbedrag.
 5. Bij annulering van 5 dagen tot de aankomstdatum; 75% van het boekingsbedrag.
 6. Bij annulering op aankomst dag zelf: 100% van het boekingsbedrag
 7. Alleen na oordeel van de eigenaar of beheerder (bijvoorbeeld in geval van calamiteiten) kan van de annuleringsvoorwaarden worden afgeweken.
 8. Om in aanmerking te komen voor eventuele restitutie, moet de annulering direct per e-mail of telefonisch aan de eigenaar worden doorgegeven.
 9. Na overleg zal het verschuldigde bedrag dienen te worden overgemaakt op het bankrekeningnummer: NL43 ASNB 0267252072 ten name van J.M.F. Obbink-van Bree. U ontvangt hiervoor een factuur. Deze dient u binnen 14 dagen te voldoen.
 10. B&B “Heerlijck Gastvrij” kan de reserveringsovereenkomst alleen opzeggen in geval van overmacht, natuurramp, buitengewone weersomstandigheden, brand, overlijden van de eigenaren of familie, ziekenhuisopname of onaangekondigde verkoop.
 11. In één van deze gevallen zal de eigenaar of beheerder de gast zo spoedig mogelijk een alternatief  aanbieden.
 12. Wij raden aan een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

Aankomst en vertrek

 1. Op de dag van aankomst is de kamer vanaf 15.00 uur beschikbaar en kan tot 20.00 uur worden ingecheckt.
 2. Het wordt gewaardeerd als we de verwachte aankomsttijd van te voren doorkrijgen.
 3. Afwijkende aankomsttijden dan hierboven genoemd zijn alleen mogelijk in overleg.
 4. In verband met het schoonmaken van de kamers is het nodig op de dag van vertrek deze vóór 11.00 uur te verlaten.
 5. Een late uitcheck is in overleg mogelijk bij beschikbaarheid van de kamer.

Gebruik fietsen

 1. B&B “Heerlijck Gastvrij” heeft 2 elektrische leenfietsen voor u klaarstaan. Gebruik hiervan is kosteloos. Deze fietsen zijn in goede staat en dienen ook zo te blijven. Gebruik van de fietsen is op eigen risico.
 2. Gasten zijn verplicht de fietsen af te sluiten met de bijgeleverde sloten. Verlies van sleutels is voor kosten van de gasten (€ 25,-per sleutel) en wordt bij het uitchecken voldaan.

Sleutel B&B

 1. Als gast ontvangt u een sleutel van de B&B. Deze levert u weer in bij vertrek. Als gast bent u zelf verantwoordelijk voor het correct afsluiten van de toegangsdeur van de B&B.
 2. Verlies van de sleutel is voor kosten van gast (€ 25,-) en zal bij uitchecken cash of per pin door de gast voldaan worden.

Klachten

 1. Uiteraard doen wij ons uiterste best onze gasten een onbezorgd en onvergetelijk verblijf te bieden. Mocht er ondanks onze goede zorgen toch een klacht zijn, dan horen wij dat graag ter plekke zodat wij dit direct kunnen oplossen.

Bed and Breakfast “Heerlijck Gastvrij’

De Bleek 16

5425RX De Mortel

KvK nummer: 82301425

BTW nummer: NL003675146880

BIJLAGE HUISREGELS

Ontbijt

 1. Het ontbijt wordt in overleg tussen 8.00 en 10.00 uur geserveerd in de ontbijtruimte . In overleg zijn andere tijden mogelijk.
 2. Bij mooi weer bestaat de mogelijkheid om het ontbijt op buiten op het terras te gebruiken.

Uw verblijf

 1. Geluidsoverlast, met name tussen 22.00 en 07.00 uur, dient te worden voorkomen.
 2. Gebruik door derden van het verblijf is niet toegestaan.
 3. Bezoekers mogen niet zonder toestemming van de beheerder en zonder bijbetaling overnachten in de Bed & Breakfast.
 4. Boeken en folders liggen ter inzage en zijn niet om mee te nemen, tenzij anders aangegeven.
 5. De Bed & Breakfast dient schoon en netjes te worden gehouden.
 6. De EHBO doos bevindt zich bij de eigenaar in huis.
 7. Voertuigen dienen geparkeerd worden op de aangewezen parkeerplaatsen op het terrein.
 8. Afval wordt gescheiden ingezameld.
 9. De aanwezigheid van verdachte personen onmiddellijk melden bij de eigenaar.
 10. Huisdieren zijn in Bed & Breakfast “Heerlijck Gastvrij” niet toegestaan.
 11. Roken in Bed & Breakfast “Heerlijck Gastvrij” is niet toegestaan.