Uitgestelde overnachting

We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen!

Hoeveel overnachtingen hebben we tot nu toe aangeboden?

Op dit moment hebben we 17 uitgestelde overnachtingen kunnen aanbieden. De reacties op deze overnachtingen zijn hartverwarmend! Enkele reacties van onze gasten:

“Ik heb me meer dan welkom gevoeld en vond het geweldig om zo in de watten te worden gelegd”

“Hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en het heerlijke eten, ik heb me echt welkom gevoeld!”

In april 2023 is het volgende artikel over onze uitgestelde overnachting verschenen in de Bossche Omroep.

Het uitgestelde koffie concept

In een klein café komen twee mensen binnen die vijf koffie bestellen: twee voor henzelf en drie uitgesteld. Ze betalen en lopen naar hun tafel en ik vraag mijn vriend wat dat betekent, “uitgestelde koffie”. Het antwoord is, “Wacht maar, dat merk je zo dadelijk wel”.

De volgende order wordt gedaan door drie mensen. Zij bestellen zeven koffie, drie voor hen en vier uitgesteld. Ik ben nog steeds niet veel wijzer. Plotseling stapt er een man binnen die er uitziet als een zwerver. Hij loopt naar de bar en vraagt vriendelijk, “Is er nog een uitgestelde koffie?”.

Het is een systeem waarbij iemand van tevoren een kop koffie koopt voor iemand die het niet kan betalen. Je weet dus vooraf niet precies voor wie je bestelt.

Uitgestelde overnachting bij Heerlijck Gastvrij

Zou het niet mooi zijn als je ook een (deel van een) uitgestelde overnachting kan kopen voor mensen die geen geld hebben om een nacht in een B&B te slapen?

Heerlijck Gastvrij wil er voor iedereen zijn en iedereen de kans geven om bij ons te overnachten. Ook de mensen die het zelf niet kunnen betalen. Op deze manier willen wij iets doen aan de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk.

We doen het samen!

De gasten die bij ons overnachten en wijzelf, sparen de uitgestelde overnachtingen bij elkaar. De fooien/donaties/giften die we van onze gasten krijgen gaan in de uitgestelde overnachtingen pot. Daarnaast doen wij zelf van elke overnachting 5 Euro in deze pot.

Zodra we een bedrag hebben bereikt voor een overnachting bieden we iemand een gratis overnachting aan. Hiervoor hebben we contact met een organisatie die gezinnen in armoede een vakantie aanbieden. Zij zorgen dat iemand bij ons kan overnachten.