Omgeving

Bed & Breakfast (H)eerlijck Gastvrij is gelegen in de Mortel, wat hoort bij Gemert-Bakel. De oorsprong van “Gemert-Bakel, Heerlijck Vrij” is gelegen in de rijke historie: het gebied rondom Gemert had vanaf het begin van de 13e eeuw een aparte soevereine status als Heerlijckheid. Deze Heerlijckheid kenmerkte zich door verschillende privileges en vrijheden, zoals godsdienstvrijheid en andere (vrijere) wetgeving. Met name het (positieve) gevoel en de sfeer (genieten/Bourgondisch) van een Heerlijckheid zijn hierbij van belang. Als onderdeel van de Duitse orde was het gebied vroeger een toevluchtsoord voor velen, waarbij er een sfeer van vrijheid heerste. 

Gemert-Bakel ligt in het Land van de Peel. Een regio vol mysteries en verrassingen, óók voor Peellanders. Kom dwalen door de mysterieuze natuur en laat je meevoeren langs kastelen en musea. Proef de smaken van de Peel en ervaar het pure leven op het boerenland. In het Land van de Peel prikkelen onontdekte paden je nieuwsgierigheid en word je uitgedaagd tot steeds een nieuw avontuur.

Weidse natuur

Wilt u tot rust komen in de natuur? In het Land van de Peel krijg je de ruimte. Om de vrijheid te voelen, rust te vinden en op te laden. Vanuit onze B&B loopt u zo de prachtige natuur in van de Stippelberg, Grotelse Heide en het gevarieerde boerenlandschap. Of ontdek de bijzondere Peelrandbreuk. We vertellen u met alle plezier meer over deze prachtige omgeving en wat deze u te bieden heeft.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar: https://www.landvandepeel.nl/nl/ontdek-de-peel/weidse-natuur

Wandelen – Fietsen – Moutainbiken

Met haar gunstige ligging aan wandel- en fietsroutes vormt (H)eerlijck Gastvrij de ideale uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers.

Bewoners, boswachters en enthousiaste ondernemers in de Peel stippelden eindeloos veel mooie routes uit om te wandelen in de Peel. Voor inspiratie zie https://www.landvandepeel.nl/nl/ontdek-de-peel/weidse-natuur/wandelroutes-in-de-peel

Ook fietsers en mountainbikers kunnen hun hart ophalen in de weidse natuur van de Peel. Van korte fietslussen tot lange afstandsroutes door bossen, langs kerken, kastelen en streekwinkels. Voor meer inspiratie zie https://www.landvandepeel.nl/nl/ontdek-de-peel/weidse-natuur/fietsroutes-in-de-peel

Mocht u niet uit het grote aanbod komen? Wij adviseren u graag!

Kastelen en musea

Golfen

In het Land van de Peel wordt de rijke historie levend gehouden. Eeuwenoude kastelen, zoals kasteel Eyckenlust, kasteel Croy en het kasteel van Gemert, en prijswinnende musea zoals het Boerenbondsmuseum vertellen je het verhaal van toen en nu. 

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar: https://www.landvandepeel.nl/nl/ontdek-de-peel/kastelen-en-musea

Wil u graag golfen tijdens uw verblijf in B&B (H)eerlijck Gastvrij? Dat kan op Golfbaan Stippelberg, 27 holes op het prachtige 90 hectare grote terrein in natuurgebied De Stippelberg. Een golfterrein van Europese allure, mooi geïntegreerd tussen het agrarische gebied, het natuurgebied en het water, waar de driving range gesitueerd is. Inderdaad, u slaat de ballen het meer in.

Bourgondisch genieten

Zwemmen natuurbad Nederheide

In de Peel wordt volop genoten van het leven en van elkaar. Dat proef én beleef je. Van sterrenrestaurants tot landwinkels; trotse Peellanders staan overal voor je klaar met de mooiste smaken uit de regio. Een culinaire reis door de Peel brengt je gegarandeerd op unieke plekken.

Voor gezellige terrassen, kroegjes en cafés kunt u in Gemert en Bakel terecht. Daarnaast liggen plaatsen als Helmond of Eindhoven op korte afstand. Of zoek het dicht bij de B&B, namelijk restaurant de Wilg in de Mortel.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar: https://www.landvandepeel.nl/nl/ontdek-de-peel/goed-eten-en-drinken

Strandbad Nederheide is omgeven door prachtige natuur en grenst aan het terras van Hotel Restaurant Nederheide. Compleet met een fraai zandstrand en ligweide is dit een trekpleister in de zomer.

Bij het strandbad bevinden zich toiletten en er is een huisje waar bij warm weer drankjes, ijsjes, friet en snacks verkrijgbaar zijn. Voor de kinderen zijn er een aantal speeltoestellen. Er is plek om in de zon te liggen en de bomen op de ligweide zorgen voor voldoende schaduwplekken.

Bruisende evenementen

Peellanders laten zich niet uit het veld slaan. De bruisende evenementen zoals we ze gewend zijn, kunnen momenteel niet doorgaan. Maar in de zes gemeenten staan ondernemers klaar om je op creatieve wijze een alternatief te bieden.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar: https://www.landvandepeel.nl/nl/ontdek-de-peel/bruisende-evenementen